Keuzesessies Sporta-clubmeetings 2018

 Je hebt de keuze uit telkens één van de drie aangeboden keuzesessies. Deze kan je doorgeven bij je inschrijving > Naar INSCHRIJVEN

KEUZESESSIE 1

(19:15-19:45)

 

KEUZESESSIE 2

(19:50-20:20)

1. a) Haal meer uit Mijn Beheer

> In deze sessie leer je welke handige nieuwe functionaliteiten er zijn in Mijn Beheer. Ken je bv. de online aansluitmodule al waarbij leden zelf hun aansluiting bij je club in orde kunnen brengen? Ontdek hoe je in de toekomst minder tijd hoeft te verspillen aan administratie.

> Spreker: Sporta

 

2. a) Seksueel grensoverschrijdend gedrag

> Geef seksueel grensoverschrijdend gedrag geen kans! Maak kennis met de basisbeginselen van het thema en ga naar huis met nieuwe tools om je club (verder) te sensibiliseren. Korte inleiding op het (h)erkennen van ongepast gedrag en welke stappen je best onderneemt bij een incident in je club of bij een sterk vermoeden ervan. Vervolgopleiding gepland in het voorjaar 2019 voor de geïnteresseerden.

> Spreker: Sporta

1. b) De Sporta-verzekering: een bondige samenvatting

> De laatste jaren is de basispolis van de Sporta-verzekering gevoelig uitgebreid. Ben jij nog helemaal mee? Wat is nu wel en niet gedekt? Kom het te weten in deze toelichting over de basisverzekering. Daarnaast worden ook de verschillende verzekeringsopties toegelicht. Dankzij deze sessie zie je terug het bos door de bomen.

> Spreker: Sporta

 

2. b) Het communicatieplan in de sportclub

> Als clubbestuurder onderneem je heel wat communicatieacties om je club in de kijker te plaatsen bij bv.  de wekelijkse sportmomenten, het jaarlijks eetfestijn,…
A.d.h.v. enkele handige instrumenten en praktische tips helpt deze sessie je bij het opstellen van een gestructureerd communicatieplan voor je club.

> Spreker: Karl Mortier - Dynamo Project

1. c) Brainstorm in je club, hoe begin je er aan

> Elke sportclub staat voor grote uitdagingen: extra middelen zoeken, nieuwe leden aantrekken, nieuwe initiatieven organiseren,… Brainstormen levert dikwijls verfrissende ideeën op. In deze sessie krijg je enkele gouden regels en bruikbare instrumenten mee om te komen tot een succesvolle brainstorm!

> Spreker: Karl Mortier - Dynamo Project

 

2. c) Tewerkstelling in de sportclub & de "verenigingswerker": een nieuw statuut met mogelijkheden

> In deze sessie krijg je een beknopt overzicht van de verschillende mogelijke vormen van tewerkstelling in de sportsector en hoe sportbegeleiders verloond kunnen worden. Daarnaast wordt dieper ingezoomd op het nieuw statuut van verenigingswerker. Dit statuut laat toe dat clubs sportbegeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden,… kunnen inschakelen zonder dat de club of trainer belastingen moet betalen op de vergoedingen. Dit kan tot max. €6.000/jaar en €500/maand.

> Spreker: Sportwerk Vlaanderen