Het toppunt van jeugdvriendelijkheid

...herken je aan het Sport-i-Label. Met het Sport-i-Label bekroont en beloont Sporta sportclubs met een waardevolle jeugdwerking. Elke club die zo'n kwaliteitsmerk behaalt, geeft jonge sporters de garantie dat ze op goede weg naar een gezonde hobby zijn. Dankzij de steun van SPORT.VLAANDEREN zit er dit jaar een ruime 38 000 euro in de prijzenpot.

Hoe kan je daar als club een graantje van meepikken? 

  • Lees eerst dit reglement om te checken of jouw club in aanmerking kan komen.
  • Als je club beantwoordt aan de verplichte criteria en aan minstens één optioneel criterium voldoet, kan je deelnemen aan het Sport-i-Label. Dat doe je door hier online in te schrijven voor 1 april of schriftelijk aan te melden via dit inschrijvingsformulier.
  • Daarna laat Sporta weten of de inschrijving goedgekeurd is of waar nog bijsturing vereist is
  • Vanaf dan heb je tot 31 oktober om dit invuldossier en het hele Sport-i dossier in te dienen via mail naar sporti@sporta.be. De rest van de procedure staat beschreven in het reglement.

Afhankelijk van het resultaat dat de club bereikt, kent Sporta een gouden, zilveren of bronzen Sport-i-Label en een geldprijs toe. Lees hier welke clubs dat al behaalden. Door het label uit te stallen en op de website te plaatsen, toont de club aan de buitenwereld dat zij een officieel erkende en bekroonde jeugdwerking heeft. Een absolute toptroef om eventuele nieuwe leden te overtuigen!