Het toppunt van lentekriebels

... voel je op het Lentecriterium, de spetterende apotheose van het Sporta-zwemvoorjaar. Wanneer het lentepunt overschreden is, verzamelen alle Sporta-zwemmers nog een laatste keer voor een recreatief onderonsje. Nog één keer knallen en dan is het zomerbreak. Ieder jaar haalt een andere club het Lentecriterium in huis. De opgewekte lentevibes zorgen voor de sfeer.

Lentecriterium 2017

Er zijn sterke aanwijzingen dat op 21 maart de lente begint. Die moet ingezwommen worden en dus volgt er op 9 april een nieuwe editie van het Lentecriterium in Lichtervelde. Fladdder mee door het water, want één zwaluw maakt de lente dan wel niet, minstens 150 'zwemluwen' des te meer!

Lentecriterium 2016

Dankzij zes Sporta-clubs en hun 153 waterklievers bloeit de lente volop. Op zondag 10 april 2016 zwommen ze zo hard dat er spontaan een hogedrukgebied samentroepte boven gastclub Lichtervelde. De clubs die de interclub kleuren, waren weerom puik vertegenwoordigd. Ze kregen zelfs versterking van een sterke delegatie van Nautilus Geraardsbergen. Onder aanmoediging van een gezellig legioen supporters en gedreven officials was de sfeer optimaal en dook iedereen met een toptijd de zomer in. Volgend jaar zijn we er weer met meer lenteweer!

 

Uitslagen