Het toppunt van ethisch verantwoord sporten

... is tijdens de sportbeleving respect tonen voor enkele morele principes. Pas wanneer iedereen dezelfde ethische tactiek volgt blijft het voor iedere recreatieve sporter even plezant.  Dat is tenslotte waar recreatiesport om draait: gezond, gezellig en geestig actief zijn.

 

Sport(a-)manieren: ze houden sport oké, doe jij mee?

De boodschap van ethisch verantwoord sporten kunnen sportclubs letterlijk uitdragen met de Sport(a-)manieren. Een uithangbord waar enkele heerlijke meerwaarden voor een ethisch subliem sportklimaat opstaan.

Doet jouw sportclub mee aan de Sport(a-)manierencampagne? Zo werkt ze:

  • Ofwel vraag je de affiche aan, hangt ze op in jouw lokaal of een andere duidelijke plaats + bezorg je ons een voorbeeld of anekdote waaruit blijkt dat jouw club een bepaalde Sport(a-)manier toepast (liefst met beeld).
  • Ofwel vraag je de affiche aan, hangt ze op in jouw lokaal of een andere duidelijke plaats + geef je aan op welke wijze je club aan de slag gaat rond één of meer Sport(a-)manieren.

Als beloning bezorgen we jouw sporters een respect-bandje (max. 50 bandjes per club), als blijk dat zij de Sport(a-)manieren respecteren.

VRAAG HIER EEN AFFICHE AAN

Aan de slag!

Via onze nieuwsbrief verspreiden we om de twee maanden twee uitgewerkte voorbeelden van goede Sport(a-)manieren. Zowel fictieve anekdotes als waargebeurde verhalen die we van clubs binnen krijgen. Volg de inspiratietocht op de voet:

Heb je zelf een leuk verhaal? Anekdotes en voorbeelden mag je mailen naar federatie@sporta.be .