Het toppunt van tafeltennisvariatie

Is de kans krijgen om eens met andere teamgenoten tegen spelers uit andere reeksen te spelen. Die kans krijg je bij Sporta-Tafeltennis zelfs meermaals, dankzij een rijkelijke rally neventornooien. Sla dus zeker een paar punten extra uit je pallet, misschien zijn ze wel een prestigieuze cup waard.

Masterscompetitie

Vanaf 40 jaar kunnen basisploegen van twee spelers van eenzelfde club inschrijven in de meesterlijkste aller nevencompetities. Daarin speel je vier enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd naar twee gewonnen sets van 21 punten. Een handicapsysteem zorgt dat de 'strijd' gelijk blijft. Invallers zijn toegestaan, maar één speler van de basisploeg moet steeds spelen. De voorgiftregel werkt als volgt: de spelers krijgen een waarde naargelang hun klassement. Het verschil tussen de waarden is het aantal punten dat de lager geklasseerde speler voorsprong krijgt. Vragen over de Masterscompetitie mag je gerust stellen via tt.extracompetities.antwerpen@sporta.be.

Beker R. De Hollogne

Als eerbetoon aan ons voormalige bestuurslid Roger De Hollogne dingen teams bestaande uit twee spelers van dezelfde club mee naar een wisselbeker die zijn naam draagt. Zij spelen wedstrijden van vier enkelspelen en een dubbelspel. Om het niveauverschil zo klein mogelijk te houden, bestaan er 3 reeksen nl.

De Hollogne 1: min 16 & max 28 ploegwaarde

De Hollogne 2: min   6 & max 15 ploegwaarde

De Hollogne 3: max  5 ploegwaadrde

Vragen over de Beker R. De Hollogne mag je gerust stellen via tt.extracompetities.antwerpen@sporta.be.

Provinciale kampioenschappen

Om aan de provinciale kampioenschappen te kunnen deelnemen, moet een tafeltennisser aangesloten zijn bij Sporta voor 1 januari van het lopend sportjaar. Verder moet hij/zij aan minstens vijf activiteiten (competities, bekers en tornooien) hebben deelgenomen voor datum van inschrijving. Er bestaan provinciale enkel-, dubbel- en masterskampioenschappen. Vragen over de provinciale kampioenschappen mag je gerust stellen via  tafeltennis.tornooien@sporta.be.

Kalenders en uitslagen van alle nevencompetities via TTOnline