Het toppunt van recreatief zomertennis

UPDATE 29/07/2020 STOPZETTING SPORTA-ZOMERCOMPETITIES N.A.L.V. CORONA: lees hier de communicatie!

...is in een zalige zomersfeer een ongedwongen balletje slaan in sympathiek gezelschap. Een toppunt dat eens zo aanstekelijk werkt in de recreatieve tenniscompetitie die de Zomerpoule is. Want tussen alle fore- en backhands door, mag er geregeld eens een geestige opmerking richting overkant van het net vertrekken.

Waarom iedereen die in de Zomerpoule speelt zo goed gezind is? Zelfs als het regent, staat het humeur hier op zonnig. Dat komt omdat je kan rekenen op volgende pluspunten:

  • ­Evenwaardige dubbel- of enkelreeksen op basis van leeftijd, geslacht en klassement.
  • ­Minstens vijf wedstrijden naar twee winnende sets.
  • Een speelkalender gespreid over midden april en eind augustus.
  • ­Vriendschappelijke en faire wedstrijdsfeer, met nadruk op het spel i.p.v. het duel.

 

Inschrijven voor de Zomerpoule 2020 is mogelijk vanaf begin januari t.e.m. 22 februari.

 

De inschrijvingen werden afgesloten.

 

Bekijk hier welke reeksen er vorig jaar werden ingericht. Ze geven je een beeld van welke (gelijkaardige) reeksen er in 2020 mogelijks ingericht kunnen worden, uiteraard afhankelijk van de inschrijvingen die binnenkomen.

Fair play is iets dat de meeste Sporta-tennissers spontaan in acht nemen. Voor een sportief verloop vragen we iedereen om onderstaande gewoontes zeker te respecteren:

1) Inschrijven betekent spelen!

Wanneer je inschrijft voor een Sporta-competitie wordt er verwacht dat je ook effectief alle geplande wedstrijden speelt. Zomaar forfait geven kan echt niet. Indien je het forfait niet staaft met een doktersattest, wordt conform het reglement de boete B2 (€12,50) uitgeschreven.

2) Probeer het uitstellen van een wedstrijd zoveel mogelijk te vermijden!

De mogelijkheid tot uitstel van een wedstrijd is voorbehouden voor situaties waarin je echt geen ander alternatief kan vinden! Niet omdat een andere datum toch wat beter past in jouw privé-agenda. Heb wederzijds respect voor elkaars kostbare tijd en agenda.

3) Verwittig je tegenstander zo snel mogelijk als een speeldatum niet past!

Jouw speeldata liggen bij de start van het seizoen vast. Controleer die en breng jouw tegenstanders gezwind op de hoogte van datums die door omstandigheden onmogelijk passen. Wacht niet tot de dag voor de wedstrijd! Zo moeten de tegenstanders niet onnodig datums vrijhouden en is er ruimte om in onderling overleg een nieuwe datum af te spreken.

4) Spreek onmiddellijk een nieuwe datum af als je een wedstrijd uitstelt!

Zorg er voor dat uitstel geen afstel wordt. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt een geschikte datum te vinden voor beide partijen. Laat wedstrijden niet ophopen tot op het einde van het seizoen en haal uitgestelde wedstrijden zo snel mogelijk in.

5) Volg de richtlijnen voor het doorgeven van een kalenderwijziging of uitslag!

Om de administratieve molen efficiënt te kunnen laten draaien, is het nodig dat uitstel, kalenderwijzigingen en uitslagen correct worden doorgegeven. De manier waarop staat beschreven in het tabblad "Richtlijnen"!

6) Sportiviteit en fair play op en naast het veld!

Winnen is leuk, maar sportiviteit en fair play op en naast het veld zijn voor Sporta-tennissers minstens even belangrijk! Laat dat blijken: wees eerlijk op het veld, behandel je tegenstander(s) sportief, wissel welgemeende handdrukken en complimenten uit, trakteer op een drankje en praat gezellig na in het clublokaal… Check ook onze Sport(a)-manieren!